Blog

” Mijn inspirerende reis deel 2: Soms moet je alles even opzij zetten. En eerst voor jezelf zorgen.

 

Verandering begint met inzicht, en ik ben mijn reis gestart door het inspirerende boek “Het verborgen leiderschap van oudste dochters” te lezen. Dit boek opende nog meer mijn ogen en verdiepte mijn begrip, waardoor het kristalhelder werd hoe de dynamiek binnen mijn gezin invloed heeft op mijn leiderschap, mijn unieke kwaliteiten en de valkuilen die ik tegenkom.

Misschien ben jij een oudste dochter en heb je de lat ook hoog gelegd voor jezelf, voortdurend strevend naar het volgende doel zonder even op adem te komen. Je hebt talloze ballen in de lucht gehouden, altijd streefde je naar perfectie en voldeed je aan de verwachtingen van anderen. Herkenbaar?

Misschien ben je opgegroeid in een wereld waarin hard werken en toewijding werden geprezen, waar ruimte voor ontspanning pas kwam nadat al het werk was volbracht. Van jongs af aan heb je geleerd om anderen voorop te stellen, altijd paraat te staan voor de behoeften van je omgeving.

Als dit je bekend voorkomt, is het geen wonder dat je nu merkt dat je hard werkt, dat de last van verantwoordelijkheid op je schouders weegt, en je lichaam signalen geven aan dat je over je grenzen gaat. Misschien denk je dat je rustig aan kunt doen in het weekend of tijdens de vakantie, maar ondertussen ervaar je een gebrek aan energie, overvolle gedachten en mogelijk zelfs prikkelbaarheid tegenover degenen die je het meest dierbaar zijn.

Als dit resoneert met jou, dan draai je wellicht al een tijdje rond in de vermoeiende vicieuze cirkel, gevangen in de krachtinspanningen en het doorzettingsvermogen die niet lijken te leiden tot de gewenste doorbraak. Je verlangt naar verandering, maar je voelt misschien dat je niet weet hoe.

Wat er met je gebeurt, is begrijpelijk. Het gevoel van nuttig zijn, van betekenis zijn, heeft je altijd vervuld. Ontspannen of tijd voor jezelf nemen lijkt bijna onnatuurlijk, alsof het verspilling van tijd is.

Het is tijd om te beseffen dat door altijd ‘nuttig’ bezig te blijven, je onbewust vasthoudt aan de patronen die je als kind hebt ontwikkeld. Maar je bent nu volwassen, een ‘human being’ en niet slechts een ‘human doing’.

Als je dit patroon wilt doorbreken dan is het belangrijk dat je iets anders gaan doen dan je tot nu toe gedaan hebt. Het is belangrijk dat je je niet langer laat leiden door wat je denkt dat je omgeving van je verwacht maar dat je weer gaat ontdekken wie jij bent en wat voor jou van waarde is en daar stapje voor stapje andere keuzes in gaat maken.

Wil jij een ontdekkingstocht naar wie jij bent? Je hoeft het niet alleen of zelf op te lossen, ik kan je hierbij helpen.

Warme groet,

Nancy

GWOON PROBEREN

Gratis en vrijblijvend kennismaken vind ik belangrijk. Jij moet een goed gevoel hebben. Vertrouwen en veiligheid ervaren om je zorgen bij mij neer te leggen. Aan het eind van het kennismakingsgesprek (1 uur) vertel ik wat de mogelijkheden zijn. Neem gerust contact met mij op voor nadere uitleg.

Spiegelen met honden

Naast de werkvormen die ik in kan zetten is een unieke werkvorm spiegelen met honden. Honden zijn meesters in het lezen van gedrag, houding, emoties en intenties van mensen. Ze zijn eerlijk, oprecht en oordelen niet. Dit maakt ze zo ontzettend geschikt om mee te werken bij coaching.
Lees meer
Kijk naar jezelf door de ogen van de hond