Blog

Mantelzorger, hoe is het nou echt met je?

Die vraag krijg je vast niet zo vaak. Als mantelzorger heb je constante zorg voor een geliefde of naaste en dat doe je waarschijnlijk met alle inzet. Maar ligt er niet te veel op je bordje? Kun je nog wel “nee” zeggen als het allemaal te veel wordt? En heb je eigenlijk wel tijd om naar je eigen (rouw) processen te kijken? Moet je zoveel regelen dat je door de bomen het bos niet meer ziet? Ben je jezelf kwijtgeraakt tussen het werken en zorgen door. Wil je praten over wat je dwars zit?  Uit ervaring weet ik dat mantelzorg heel dankbaar werk is, maar ook heel intensief. 1 op de 7 mantelzorgers geeft aan dat de zorg heel erg zwaar is. Dus wordt het tijd dat jij weer echt goed voor jezelf gaat zorgen! Ik wil je laten weten dat jij er mag zijn!

Het is fijn dat deze week in het teken van de mantelzorg staat. Diverse activiteiten worden georganiseerd voor de mantelzorgers. Extra aandacht, hoe fijn is dat. Je ziet dat je er niet alleen voor staat, maar dat er meer mensen in je wijk, dorp of gemeente ook mantelzorger zijn. Maar wat gebeurt er na deze week? En de weken er na? Sta je er dan misschien weer alleen voor? En is je bordje weer behoorlijk vol?

Mantelzorger, Hoe is het nou echt met je?

 

Ik kom graag met je in contact om naar je te luisteren, geef je persoonlijke aandacht en denk met je mee over oplossingen die jouw draaglast verlichten. App, mail of bel mij. Je bent van harte welkom!

GWOON PROBEREN

Gratis en vrijblijvend kennismaken vind ik belangrijk. Jij moet een goed gevoel hebben. Vertrouwen en veiligheid ervaren om je zorgen bij mij neer te leggen. Aan het eind van het kennismakingsgesprek (1 uur) vertel ik wat de mogelijkheden zijn. Neem gerust contact met mij op voor nadere uitleg.

Spiegelen met honden

Naast de werkvormen die ik in kan zetten is een unieke werkvorm spiegelen met honden. Honden zijn meesters in het lezen van gedrag, houding, emoties en intenties van mensen. Ze zijn eerlijk, oprecht en oordelen niet. Dit maakt ze zo ontzettend geschikt om mee te werken bij coaching.
Lees meer
Kijk naar jezelf door de ogen van de hond