Blog

Een mooi en veerkrachtig 2021!

Naast een goede gezondheid wens ik je veel veerkracht toe in 2021!

Veerkracht is het vermogen om met tegenslagen, onzekerheid en uitdagingen om te gaan. Gelukkig is veerkracht iets waar je aan kunt werken en daar zul je na de lockdown nog plezier van hebben.

Tips voor extra veerkracht:

Leg je neer bij de situatie zoals die is. Je kunt niks veranderen aan de lockdown of de maatregelen. Focus liever op zaken waar je wel invloed op hebt. Zoals je dagindeling en met wie je regelmatig contact houdt. Daardoor voel je je minder machteloos. Merk je dat je er toch even doorheen zit, laat die emoties toe. Druk niet weg wat zich op dat moment aandient. Weerstand – tegen de situatie of de emoties die deze oproept – vergroot je lijden.

Word je bewust van wat allemaal nog wel kan. Zijn er dingen waar je eerder niet aan toe kwam, maar waar je nu juist tijd voor hebt? Je kunt bijvoorbeeld denken aan: meer contact met je kinderen, eindelijk tijd om zelf iets lekkers te bakken of elke ochtend even te mediteren. Een tip: schrijf elke dag op waar jij dankbaar voor bent en ervaar dit bewust. Geniet ervan, doe misschien je ogen even dicht.

Doe iets goeds voor een ander. Word online kletsmaatje, doe boodschappen voor iemand, maak samen een wandeling… Als je iets doet voor iemand die eenzaam is of hulp kan gebruiken, geeft dat jou ook een goed gevoel. Die persoon kan een bekende zijn, maar er zijn ook websites en organisaties die vraag en aanbod samenbrengen.

In deze tijd is ons wereldje klein, er is weinig afleiding van buiten. Daardoor worden we extra geconfronteerd met wat er in ons leven en hoofd al niet zo lekker zat. Bovendien kunnen we onze zorgen alleen delen met de mensen in onze direct omgeving, bij gebrek aan andere contacten. Een gesprek met een coach die buiten jouw wereld staat en speciaal is opgeleid om je te helpen bij je problemen of uitdagingen, kan dan heel verhelderend zijn.

Wil jij je veerkracht vergroten, heb je een luisterend oor nodig of een duwtje in je rug? Je hoeft het niet alleen te doen! Neem vrijblijvend contact met mij op, dat kan via mijn website www.gwooncoaching.nl, te bellen of stuur mij een appje.

 

 

 

 

GWOON PROBEREN

Gratis en vrijblijvend kennismaken vind ik belangrijk. Jij moet een goed gevoel hebben. Vertrouwen en veiligheid ervaren om je zorgen bij mij neer te leggen. Aan het eind van het kennismakingsgesprek (1 uur) vertel ik wat de mogelijkheden zijn. Neem gerust contact met mij op voor nadere uitleg.

Spiegelen met honden

Naast de werkvormen die ik in kan zetten is een unieke werkvorm spiegelen met honden. Honden zijn meesters in het lezen van gedrag, houding, emoties en intenties van mensen. Ze zijn eerlijk, oprecht en oordelen niet. Dit maakt ze zo ontzettend geschikt om mee te werken bij coaching.
Lees meer
Kijk naar jezelf door de ogen van de hond